Vienmēr ir patīkami saņemt komplimentus no apkārtējiem cilvēkiem sevišķi no tuvākajiem. Ar šādas receptes palīdzību atsaucība būs gana liela.
Te nu, lūk, ideāls veids, kā pārsteigt gan pieaugušos, gan bērnus, pasniedzot tiem burvīgu ēdienu, kuru pagatavojam paši saviem spēkiem!
Interesanti, ka mamma atzina dēlam, ka šo zupu gatavoja pirmo reizi. Dēls bija ļoti apmierināts par to, ka mamma tā centās. Pārsteigti bija arī citi tuvinieki, kam bija iespēja pagaršot šo ēdienu.
Viņi teica, ka līdz šim neko tik gardu nebija ēduši. Mamma teica, ka patiesībā to pagatavot nav nemaz tik grūti un tas neprasa daudz laika. Viņa atzina, ka svarīgākais ir saprast, ka ēdiens ir mīlestība un pārejais nāks pats no sevis.
Siera zupa ar šķiņķi un nūdelēm
Daži interesanti fakti
Dažādās receptēs var izmantot dažādus sierus, piemēram, Čedaras, Goudas vai zilā siera veidus, lai piešķirtu zupai unikālu garšu.
Galvenās sastāvdaļas ir siers un šķiņķis, bet zupā bieži iekļauj arī sīpolus, ķiplokus, kartupeļus, burkānus, selerijas, sviestu, miltus un krējumu vai pienu.
Pagatavošanas process parasti sākas ar dārzeņu (sīpolu, ķiploku, burkānu, selerijas) apcepšanu sviestā līdz tie kļūst mīksti.
Pēc tam pievieno miltus, lai izveidotu biezu pamatu (roux), un pakāpeniski pievieno buljonu un pienu vai krējumu, lai izveidotu zupas konsistenci.
Kad zupa ir sabiezējusi, pievieno rīvētu sieru un šķiņķa gabaliņus, ļaujot sieram izkust un šķiņķim sasilt.
Bagāts ar kalciju, olbaltumvielām, un A vitamīnu, bet var saturēt arī ievērojamu daudzumu tauku un nātrija.
Pagatavošanas laiks: 1,5 stundas
Precīzas sastāvdaļas un to daudzumu atradīsi raksta beigās!
Pagatavošana
Uzvāra gaļas buljonu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi atklāj vai Jaunajā gadā sagaidīsim īstu ziemas pasaku: ”Prognozes mainās burtiski pa dienām”
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu
- 13. decembris – datums, kas brīdina par iespējamām nelaimēm: ko šajā dienā nedarīt, lai tās nepiesauktu
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Rēzeknes veikala kasiere ”man pačukstēja” kāpēc nevajadzētu iepirkties pašapkalpošanās kasēs










